divendres, 26 de febrer del 2021

Unitat Catalana denuncia que l'estat francès manté bloquejat el pas de Costoja / Maçanet de Cabrenys

Els vergonyosos murs formats per elements de formigó que barren 5 carreteres transfrontereres encara es mantenen en el seu lloc. La iniciativa del Prefecte dels Pirineus Orientals de tallar aquestes carreteres, especialment les de la carretera que connecta l'Alt Vallespir Occidental i l'Empordà per Costoja i Maçanet de Cabrenys.

Es tracta d 'una carretera recent i moderna ( inaugurada el 1995) construïda segons tots els criteris actuals d'encaminació de carreteres (especialment a la part sud) i, per descomptat, requereix una important inversió. S'ignora el bé públic per suprimir la possibilitat d'utilitzar aquest equipament, hi ha suficients carreteres tallades per accidents, inundacions, roques... per no afegir aquest tipus de tancaments, a més de les mans del Departament de Carreteres suposadament per mantenir la xarxa en bones condicions.
L 'argument del prefecte no s' aguanta i sobretot no pot justificar aquesta decisió de tancament: prevenir la immigració il·legal i el tràfic de drogues! La policia i els duaners estan fent la seva feina per això, no es pot als riparis patir les conseqüències.

Unitat Catalana reivindica la formació d 'un gran col·lectiu, ciutadà i associació, amb el suport dels càrrecs electes responsables a banda i banda de la frontera, per mobilitzar-nos i reclamar fermament la recuperació immediata de l' enllaç Costoja / Maçanet de Cabrenys. 

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada