divendres, 26 de febrer del 2021

Sant Llorenç de la Salanca comença a ensenyar la nostra llengua a 3 classes de primària



Sota l’impuls de la recentment elegida delegada catalana, Barbara Barrera, i de Laurence de Besombes, 1a subdelegada per a afers escolars, l’APLEC (Associació Per a l’Ensenyament del Català) ha dispensat des de principis del mes de febrer 2021 de cursos de català. Tres classes de l'escola primària Casals participen a través d'un projecte anomenat "Albères", l'ensenyament del català a les escoles segons La Semaine du Roussillon.

L’objectiu és sensibilitzar i aprendre la llengua catalana als joves laurentins. L’aprenentatge pretén ser divertit i recreatiu al voltant de cançons, rimes, etc. Els nens mentre es diverteixen desenvolupen la seva sensibilitat i aprenen cantant, comptant. L’experiència especialment positiva realitzada a diverses escoles del departament ha portat el municipi a oferir aquesta educació, com a prova al principi, als estudiants del cicle 2 de l’escola primària Casals. Un total de 72 estudiants es beneficien d’aquesta iniciativa: 24 de la classe CP Sra. Zuppardi, 23 de la classe CE1 de la Sra. Cabaribère i 25 de la classe CE2 de la Sra. Armengaud.

Com que l’equip educatiu està molt interessat en aquest projecte, l’associació APLEC intervindrà durant el curs escolar 2020-2021, a raó de 3 hores setmanals fins a final de curs. Al mateix temps que aquest projecte, l’alcalde Alain Got i el municipi desitgen continuar les associacions amb les associacions Parlem Català i Sarda ’Folk i renovar les festes tradicionals de Sant Jordi i Sant Jean tan bon punt el context sanitari ho permeti.

 

D’esquerra a dreta: Laurence de Besombes 1ª adjunta delegada d’assumptes escolars, regidora municipal de Barbara Barrera delegada a la catalanitat, Khadija Dahman de l’Associació “APLEC” i professora de la classe CE2 Sra. Armengaud © Ville de Saint-Laurent del Salanque

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada