divendres, 16 d’octubre del 2020

El Centre Cultural Català del Vallespir presenta el número 15 de la seva revista 'Vallespir'

 

En lloc de la 10a Festa Cat, ajornada al 2021 per circumstàncies sanitàries, el CCCV (Centre Cultural Català del Vallespir) va presentar la seva revista Vallespir n ° 15 a la sala de festes d'Arles.
Davant d’un públic informat, l’alcalde David Planas va donar la benvinguda en català als assistents i va recordar el seu suport i el del municipi al CCCV i el seu vincle a la llengua catalana.

Miquel Arnaudies, president de l'associació, va expressar el seu agraïment a la ciutat que acull cada any, el segon diumenge d'octubre, la Festa Cat, una jornada cultural de fraternitat i intercanvis dedicats a la llengua i tradició catalanes. A continuació, va recordar els objectius del CCCV que són reunir associacions per a la defensa de la llengua i les tradicions catalanes, crear i difondre la revista Vallespir i organitzar la celebració anual, la festa Cat.

Joan Pau Escudero va presentar la nova revista cultural escrita en català que celebra la naturalesa i el patrimoni del seu territori, donant lloc als homes i dones que han fet i fan la història del Vallespir. En presentar l’article dedicat a les cultures del món, sobre Galícia signat per Puig Moreno, va recordar que ell era l’origen d’aquesta revista i va parlar de l’energia i la força que ha demostrat per assegurar-la i que es faci a la Catalunya Nord i Sud.

Per acabar, va subratllar el compromís requerit per a aquest treball i el vessant tediós de la revisió i la correcció. Finalment, Pierre Lissot, director de l’OPLC (Oficina Pública de la Llengua Catalana) des del març del 2020, va recordar les missions d’aquesta oficina que són la preservació, la promoció i el desenvolupament de la llengua catalana per a les quals l’Estat, les comunitats , científics i associacions s'han unit al voltant d'aquests objectius comuns.

Després es va produir un moment d’intercanvi apassionant amb el públic. Va ser un moment càlid, testimoni de l’atac dels presents al territori del Vallespir, a les seves tradicions i a la llengua dels seus pares.

Si us interessa un número de 'Vallespir' podeu contactar a: jpescu@hotmail.com
El número 16 ja està en camí, la il·lusió i el "material" hi són.
La presentació està prevista a Ceret avui divendres a les 18 h al Mas Nogarède.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada