dimecres, 31 d’agost del 2022

Obre a Canet de Rosselló el segon col·legi d'educació secundària de La Bressola








El centre es dirà Col·legi la Bressola – Mas Rosselló en honor a l’antiga masia reformada en què es troba, a Canet de Rosselló (Rosselló). El col·legi començarà el curs amb una cinquantena d’alumnes, repartits en una classe de cinquè i una classe de sisè. Enguany una 40a d’alumnes de 6a i 5a ocuparan el nou col·legi a Canet i cada any hi haurà un nivell suplementari fins a arribar a la classe de tercera.

És el segon col·legi d’educació secundària de la Bressola, que ja n’obrí un al Soler (Rosselló) l’any 2008. Es tracta del novè centre de la Bressola, que feia més de dos anys que cercava d’obrir un nou col·legi d’educació secundària perquè el primer havia quedat desbordat per les xifres d’alumnat. L’entitat continua treballant en el projecte del monestir de Santa Clara de Perpinyà. Originalment, aquest centre es preveia com un col·legi-liceu, però amb l’obertura d’aquest nou col·legi d’educació secundària es quedarà finalment com a liceu

Enguany hi ha 1.100 alumnes inscrits a La Bressola per a l'inici de curs. L'educació immersiva atreu, ja que una cinquantena d'alumnes segueixen en llista d'espera per aquest inici de curs. En total més d'un miler d'alumnes des d'infantil fins a tercer estan matriculats per a l'inici de curs.


Entrevista a Ràdio Arrels a Llorenç Genescà, director del col·legi





D'altra banda ahir es va realitzar la primera reunió informativa per a tot l’equip de l’Associació Per L'Ensenyament de La Llengua Catalana (APLEC) i el taller de programacions pedagògiques i didàctiques molt dinàmic per engegar les classes d’iniciació de català a les escoles nord-catalanes. La jornada de treball ha continuat a la tarda de la mà d’en Jeroni Vidal, Conseller Pedagògic de Català de la DASEN, que ha presentat els nous materials didàctics dissenyats per en Llorenç Renaud i ell mateix, així com també la presentació dels projectes pedagògics creats per l’Íngrid Obiol, la coordinadora pedagògica de l’AssoAPLEC, per tal de millorar la qualitat de les classes d’iniciació de català a les escoles de Catalunya Nord.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada