diumenge, 14 d’agost del 2022

Sí Al País Català: No deixeu formigó als nostres agricultors

L'escassetat d'aigua destaca els errors dels nostres polítics. De fet, malgrat l'adopció de les SCOT (Esquema de Coherència Territorial) el model de desenvolupament econòmic departamental persisteix en la filtració endavant: l'elecció és sempre la de l'explosió demogràfica, per tant de mantenir els desequilibris socials, territorial i mediambiental.
La crisi de l'aigua que cau en un context de canvi climàtic no és, per tant, un accident: és una tria de desenvolupament territorial! O finalment ens comprometem amb un desenvolupament ecoequilibrat que l'agricultura és una obra mestra, o, per manca de claredat i determinació, abandonem el nostre futur a una fuga demogràfica irracional i del nostre territori català.
Està clar que els funcionaris locals continuen discrepen de les seves pròpies decisions: els dos escocesos del Departament es van capgirar, permís donat per 'nedar' en massa; nous centres comercials cont És necessari veure el dia a tot arreu, i l'ajuntament del nostre capital Perpinyà va invertir en una gran campanya publicitària en França per "importar" nous habitants i fer explotar la nostra demografia! Aquí, els funcionaris són aquí, no cal que mirin a un altre lloc!
Deixem de construir nous pisos i excavar piscines! L'elecció per a la nostra supervivència és clara: reguem les nostres terres per abastir les nostres necessitats i per produir! Protegim els nostres recursos hídrics per una demografia de mida humana!
Cal ajudar als nostres agricultors, és urgent reaccionar!
Sí Al País Català crida a no abandonar el nostre territori als polítics curts i incompetents!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada