divendres, 28 de maig del 2021

L'Ajuntament d'Argelers s'uneix a la iniciativa en defensa de la identitat catalana : "Hem de regenerar les arrels que ens fan ser"

El Llibre blanc de Catalunya Nord va ser lliurat per Ramon Faura, coordinador del projecte, a Antoine Parra, alcalde d’Argelers de la marenda i a Didier Lafont, regidor municipal de Patrimoni, Relacions Transfrontereres i Cultura. Hi van assistir Brigitte de Capèle, ajudant de Cultura i Philippe Rius, també elegit per Cultura. Antoine Parra va subratllar que el catalanisme és "un actiu global, que constitueix una identitat oberta al món". Va parlar del futur: "Hem de regenerar les arrels que ens fan ser, per sentir-nos encara més còmodes a la vida".

El Llibre blanc de Catalunya Nord és una iniciativa de l’associació Angelets de la Terra, amb el suport de la Universitat de Perpinyà. Escrit per 20 persones (actors econòmics, professors, psicòlegs, escriptors i periodistes), compromet el municipi d’Argelers a promoure el retorn dels noms catalans als rètols al centre del poble, a desenvolupar una xarxa bilingüe d’escola bressol. a l’institut, a ajudar associacions culturals o patrimonials i a consolidar els festivals que puntuen el calendari català.


En francès
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada