dimecres, 14 de setembre del 2022

Complicacions per estudiar català a l'escola primària del Voló, al col·legi de Portvendres i als liceus d'Argelers i Prada


Al Voló es preveu el tancament d'una classe bilingüe, cosa que sobrecarregaria les altres classes a primària i maternal (que ja estan saturades) i empitjoraria la qualitat de l'ensenyament en català. Ja s'hi va tancar una classe monolingüe en francès fa dos anys, però ara es justifica el tancament de la classe bilingüe per l'augment en la demanda de les classes monolingües. Les famílies d'aquesta escola primària han iniciat una campanya a Change.org per aturar-ne l'eliminació, cosa que ha obligat les institucions a frenar la supressió immediata de la línia. Però encara no se sap si, finalment, sí que l'acabaran eliminant.

A més s'han detectat "més dificultats que mai perquè els alumnes puguin fer classes de català o en català al sistema públic". És per això que ha insistit a reclamar a les autoritats competents que actuïn per resoldre aquest problema. S'entén que aquestes autoritats competents són les direccions, el rectorat, el Ministeri d'Educació i l'Acadèmia de Montpeller. També ha animat a les famílies que facin públiques les dificultats denunciades i ha fet una crida a la unitat d'acció per solucionar-les. Les complicacions per estudiar català o en català s'han identificat a l'escola primària del Voló, al col·legi de Portvendres i als liceus d'Argelers i Prada.

Signar el Manifest en defensa d'un liceu de La Bressola a Perpinyà


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada