divendres, 2 de setembre del 2022

Anàlisi de La Bressola de la Reentrada escolar: "Cada vegada són més les famílies interessades pel sistema d'immersió lingüística"

Els alumnes de la Bressola han tornat a l'escola aquest dijous 1 de setembre després de les vacances d'estiu. El curs 2022/2023 arrenca amb 1.100 alumnes per a tots els establiments i, com a principal novetat, l'obertura del Col·legi La Bressola – Mas Rosselló de Canet de Rosselló.

Aquest nou institut obre les seves portes amb una quarantena d'alumnes de sisè i cinquè de primària i s'uneix a vuit escoles immersives més: La Bressola de Sant Galdric i La Bressola del Vernet de Perpinyà, La Bressola de Nyils, La Bressola de Prada, La Bressola del Soler, La Bressola de Sant Esteve, La Bressola de Pesillà i el Col·legi La Bressola – Pompeu Fabra. Entre altres novetats, La Bressola anuncia la reforma integral d'una aula de primària a la Bressola del Soler així com les obres necessàries per ampliar el pati de la Bressola de Nyils.

L'Associació La Bressola, que enguany celebra el seu 46è aniversari, oferirà durant tot el curs i a tots els centres educatius el projecte de treball comú: Odissea i el Mediterrani. Com en anys anteriors, les activitats d'aquesta gran assignatura anual realitzades en el marc del treball cooperatiu permetran fomentar i promoure l'ús del català entre els alumnes.

Enguany, La Bressola destaca de nou l'interès i la demanda creixents per l'ensenyament d'immersió lingüística a la Catalunya Nord. Cada vegada són més les famílies interessades pel sistema d'immersió lingüística. Amb aquesta finalitat, per tal de satisfer totes les sol·licituds d'inscripció i limitar les llistes d'espera, com enguany torna a passar, l'associació La Bressola està en converses amb diverses poblacions del departament per obrir noves escoles en els propers anys. Així mateix, l'Associació continua treballant per dur a terme el projecte de Batxillerat al monestir de Vernet, a Perpinyà, imprescindible per al desenvolupament de l'educació immersiva catalana a la Catalunya Nord.

Inauguració Col·legi La Bressola – Mas Rosselló: divendres 16 de setembre
La inauguració institucional del Col·legi La Bressola – Mas Rosselló tindrà lloc el divendres 16 de setembre a les 18.30 h al Mas Rosselló, a Canet de Rosselló. Diverses personalitats polítiques i culturals ja han confirmat la seva presència, així com representants d'associacions.


La Bressola vol agrair, un any més, al municipi de Canet de Rosselló la confiança i el suport durant els darrers mesos. Se sent plena de treballar amb un municipi que reconeix la seva pedagogia i que està compromès amb el desenvolupament de la llengua i la cultura catalanes.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada