diumenge, 28 de novembre del 2021

Pays Catalan, el retorn / Unitat Catalana vol canviar el nom del departament

Arran d'un article publicat al diari l'Independant i recordant que la denominació turística departamental encara no hi estava d'acord, algunes veus es tornen a aixecar per reclamar el retorn dels Paísos Catalans. Sovint citada com a exemple, la denominació turística "País Basc" ja no està a debat, mentre que el nostre departament encara vacil·la entre la negativa de la marca d'Occitània i la marca territorial des de la quarta dimensió. El 2021 encara no s'imposa la marca turística "Pays Catalan".
La formació política catalana lamenta l'absència de nom. "Fins que tinguem un nom, serem marginats a la nostra pròpia terra i un insult als que van venir abans que nosaltres. "Aquí hi ha el País Català, la nostra neu i les nostres costes són catalanes; com sempre han estat catalans, tots els que volen ser-ho. Aquí estem: ni nom, ni país, ni existència. No teniu coratge? Unitat Catalana reclama una reacció decidida i col·lectiva de tots aquells que creguin urgent que els nostres càrrecs electes assumeixin la responsabilitat sobre aquesta qüestió.
 
Repassa els temes de les eleccions departamentals i autonòmiques
Durant les eleccions departamentals i regionals, Carole Delga va impulsar la instal·lació d'aquesta marca. "Sempre he dit que Pays Catalan era una marca territorial a desenvolupar; com van fer els bascos amb Pays Bascos. I objectivament, el territori català és tan bonic com el territori basc...
Si sóc reelegit, portaré el disseny de la marca Pays Catalan. Una marca que provoca imaginació inclosa entre els turistes. ".
Ídem al marge del Departament. Durant la presentació de la majoria recolzada per Hermeline Malherbe, la candidata reelegida va evocar una consulta ciutadana sobre el nom del departament. Nicolas Garcia, figura del Partit Comunista i alcalde d'Elna ha declarat "crec que ja és hora". És en aquesta promesa de mitja paraula que torna Unitat Catalane. "Depèn dels càrrecs electes del departament, i del seu president, que sembla que han oblidat els seus recents compromisos electorals amb un canvi de nom, principalment per assumir responsabilitats. "


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada