diumenge, 14 de novembre del 2021

La nord catalana Maria Costa serà vicepresidenta de l'Assemblea de representants del Consell de la República constituïda a Canet de Rosselló


La nord catalana Maria Costa serà vicepresidenta de l'Assemblea de representants del Consell de la República. Ha quedat per darrere d'Ona Curtó, que ocuparà la presidència l'acompanyarà Jordi Pessarodona que ocuparà l'altra vicepresidència que ha quedat per darrere de la batllessa de Banys d'Arles.

Els membres de l'assemblea també han votat les dues secretaries, que han estat per Joan Puig i Assumpció Lailla. Després de les votacions dels càrrecs del Parlament, s'han aprovat les comissions de treball. Tot plegat en un ple en què hi han participat els membres de l'assemblea i que ha comptat amb la presència, entre d'altres, de Carles Puigdemont, Toni Comín o Laura Borràs.

El Consell per la República ha constituït avui l’Assemblea de Representants, amb una sessió presencial a Canet de Rosselló, a Catalunya Nord. La regidora de la CUP a Arenys de Mar Ona Curto ha estat elegida presidenta de l’Assemblea. Maria Costa, batllessa dels Banys d’Arles, ha estat elegida vice-presidenta primera i Jordi Pessarrodona, ex-regidor de Sant Joan de Vilatorrada i represaliat l’1-O, vice-president segon. Joan Puig, editor de La República i militant d’ERC, ha estat elegit primer secretari de la Mesa, i Assumpció Lailla, portaveu de Demòcrates, secretària segona.


El nou parlament tindrà competències per a triar el govern de l’entitat i s’encarregarà de representar els 101.500 ciutadans que formen part del Consell i d’impulsar-ne l’acció política. A més, intervindrà en qüestions de funcionament i de reglamentació interna. La legislatura és previst que duri dos anys. El president en funcions del Consell,Carles Puigdemont, ha encoratjat els representants de l'Assemblea: "L'estat català tindrà una radicalitat democràtica que no serà un calc de la mal anomenada democràcia espanyola" El President s’ha adreçaa a l’Assemblea de Representants del Consell per la República Catalana , amb un reconeixement especial a la presidenta de la taula d’edat Blanca Serra

 







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada