dimecres, 31 de març del 2021

Unitat Catalana denuncia que el RN continua la seva obra de descatalanització de la fidelíssima vila de Perpinyà


El govern municipal Reagrupament Nacional, Rassemblement National, de Perpinyà continua la seva obra de descatalanització de la fidelíssima vila.
🔹 Després d'haver posat la bandera francesa permanentment al cim de les muralles del Castellet com una manera de demostrar clarament que aquest monument emblemàtic i simbòlic de la nostra catalanitat es troba del tot sota dominació francesa, ara és el nou logotip de la ciutat que suprimeix la denominació Perpinyà la Catalana .
🔹A més del fet que aquest nou logotip és lleig i passat de moda, es refereix a una imatge religiosa (que fem de la laïcitat?) i girada cap al passat.
🔹A més que l'eslògan "Perpinyà la radiant", és encara pitjor en termes de dolenta comunicació que la "quarta dimensió" departamental, observem que no deixa res a l'atzar quant al simbolisme. L'escut català està envoltat per les colors "bleu ,blanc rouge", (per si de cas es volgués escapar?).
🔹De manera insidiosa, però segura, la ideologia de l'extrema dreta nacionalista francesa s'obre camí a la nostra ciutat i marca el seu territori.
🔹Unitat Catalana no n'és sorprès , i fa una crida a tots els demòcrates per reaccionar.
 
🔸Après avoir imposé le drapeau français en permanence sur les remparts du castillet comme une façon de bien montrer que ce monument emblématique et symbolique de notre catalanité était bien sous domination française, voilà que le nouveau logo de la ville supprime l'appellation Perpignan la Catalane/Perpinyà la Catalana.
🔸Outre que ce logo est laid et ringard, qu'il fait référence à une image religieuse (quid de la laïcité?) et passéiste, outre que le slogan "Perpignan la rayonnante" fait encore pire en termes de communication raté que la "quatrième dimension" départementale , on observe bien que rien n'est laissé au hasard quant à la symbolique .
🔸L'écusson catalan est bien entouré par un liseré bleu blanc rouge, (au cas ou il voudrait s'échapper?).
🔸Insidieusement mais sûrement l'idéologie de l'extrème droite nationaliste française fait son chemin dans notre citée et marque son territoire.
🔸 Unitat Catalana ne s'en étonne pas mais appelle tous les démocrates à réagir.


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada