diumenge, 7 de març del 2021

El partit Sí al País Català entra en aliança amb els ecologistes francesos


El partit català forma part de Régions et Peuples Solidaires (R&PS) que aplega formacions de nacions sense estat de l'hexàgon. L'occità Pèire Costa, director de Regions i Pobles Solidaris (R&PS) confirma com a oficial la "concentració a la llista de reunió dels ecologistes. La nostra estreta base ideològica amb els ecologistes", és "una aliança coherent des del punt de vista històric", ens trobem "en un espai polític proper a la dels ecologistes "i" sempre que tenim càrrecs elegits "estem" sempre en grups ecologistes amb majoria d'esquerres ".

A la pràctica, els regionalistes i els ecologistes han estat durant molt de temps "companys de viatge". Fins i tot formen, junts, un grup al Consell Regional des del 2010. A la Regió, R&PS està representada a la part occitana pel Partit Occitan (POc) i a la part catalana per Sí Al País Català/Oui au Pays Catalan (OpCat).

 “Creiem en l'Europa de les Regions " diu el cap de llista ecolo Antoine Maurice perquè hom "no pot ser ecologista sense ser regionalista i ser regionalista sense ser ecologista". Com explica la catalana Nathalie Denis, el regionalisme és "desenvolupar una democràcia de proximitat", "Aquí decidim a París i Tolosa de Llenguadoc, no decidim a casa", tot i que "la nostra existència contribueix a la diversitat. Humana", ha de ser "Respectat mitjançant una gestió diferenciada". La mateixa història per a l'occità Jean-François Saïsset, "el sistema està bloquejat pel centralisme", és necessari "defensar el dret al país".

Sí Al País Català/Oui au Pays Catalan sobre el terreny

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada