dissabte, 14 de març del 2020

600 municipis de l'estat francès tindran demà llistes regionalistes-autonomistes


Al voltant de 500 municipis tindran presència de candidats regionalistes-autonomistes recolzats per Regions i Pobles Solidaris a les eleccions municipals i comunitàries. Aquestes candidatures es troben principalment a Còrsega on els partits membres de R&PS, a saber, el PNC-Partitu di a Nazione Corsa i Partitu Femu a Corsica, presenten candidatures a gairebé tots els 359 municipis de l’illa.

A la Bretanya Union Democratique Bretonne - Unvaniezh Demokratel Breizh, al País Basc del Nord (Iparralde) amb EH Bai, amb 22 llistes directes o indirectes, a Alsàcia amb Unser Land Parti Alsacien, a Catalunya Nord Sí al País Català, dins de l'espai occità amb el Partit Occità, a Mosella amb Le Parti Des Mosellans / Partei der Mosellothringer i a Savoia el Mouvement Région Savoie.

Més enllà de RPS s'hi presenten d'altres formacions com l'independentista Corsica Libera ho fa tot sovint aliada al PNC que s'ha distanciat del seu soci Partitu Femu a Corsica. Han apostat per fer duels contra els seus companys del govern autònom. Un tercer actor, Core in Fronte, la facció més radical de l'independentisme cors s'enfrontarà als actuals membres del govern denunciant la seva manca d'avanços. A la Bretanya el Partit Breton serà present a disset localitats amb llista pròpia o de coalició. A Occitània les llistes d'Occitània País Nòstre, amb el suport del Partit de la Nacion Occitana (PNO), seran presents a mig centenar de localitats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada