dissabte, 5 de novembre del 2022

Èxit de la manifestació 'Sem Catalunya Nord' contra el Tractat dels Pirineus i per la Reunificació de Catalunya

Unes dues mil persones s'han manifestat aquest dissabte a Perpinyà en contra del Tractat dels Pirineus. El Col·lectiu 7 de novembre, organitzador de la manifestació sota el lema 'Sem Catalunya Nord, Sem Països Catalans', centra la reivindicació d'aquest 2022 en dos punts principals. El 7 de novembre de 1659 les Espanyes i França van signar el Tractat dels Pirineus cedint els comtats del Rosselló (incloent-hi les comarques del Vallespir, Capcir i Conflent), i part del de la Cerdanya i a la monarquia francesa. Segons el tractat s'havien de mantenir les institucions catalanes però París no el va respectar dissolent la Generalitat i els cònsols que explícitament havia de mantenir.

Per una banda, denuncia el tancament dels passos transfronterers, com el coll de Banyuls que no es reobrirà com a mínim fins a l'any que ve, i reclama "esborrar" les fronteres que separen Catalunya. 

Per l'altra, s'oposa a que la prefectura dels Pirineus Orientals no permeti als regidors expressar-se en català al plens. L'acte ha començat a les quatre de la tarda a la plaça de Catalunya, des d'on els participants han marxat pel centre de la localitat fins a arribar al Castellet on s'ha llegit el manifest.

Entre els manifestants han destacat el President de la Generalitat, Quim Torra, i Laura Borràs, ex Presidenta del Parlament de Catalunya, ambdós de Junts per Catalunya que manté un acord de col·laboració amb el partit Unitat Catalana. També l'escriptor de Perpinyà Joan-Lluís Lluís, el Secretariat Nacional de la CUP que s'ha reunit a Catalunya Nord hores abans de la manifestació o l'acte nacionalista amb el batlle d'Elna, Nicolàs Garcia, del PCF, i Ulivieru Sauli, en delegació del moviment nacional cors Core in Fronte.  

Per segon any consecutiu els organitzadors de la manifestació de la Diada de Catalunya Nord a Perpinyà han hagut de projectar l'estelada a causa del rebuig de l'Ajuntament per pujar i desplegar-la. Precisament el batlle de Perpinyà, Louis Aliot, ha quedat humiliat en obtenir menys del 15 % dels vots del RN per a dirigir el partit front el 85 % de Jordan Bardella.

Més fotos al canal de Telegram de Catalunya Nord











0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada