dissabte, 23 de juliol del 2022

Comunicat d'Unitat Catalana sobre el cessament del prefecte de Catalunya Nord

Unitat Catalana se n'alegra de l'anunci de la pròxima sortida del prefecte Etienne Stoskopf. Els Prefectes, siguin quin siguin, són només els representants i administradors de l'Estat als territoris i doncs sota els ordres directes del govern. Alguns, però, se destaquen pels seus excessos de zel, pensant al desenvolupament futur de la seva carrera, a menys que sigués per profundes conviccions personals vinculades a la ideologia centralista més rigorosa.
Els catalans, encara recordem l'estada a Catalunya Nord del Prefecte Bonnet abans que els seus disvarats i els seus mètodes poc ortodoxos precipitessin la seva caiguda a Còrsega.
El Prefecte Stoskopf serà per a nosaltres, el que haurà tancat 5 passos fronterers, sota pretextos infundats, recordem ho, i n'haurà mantingut fins avui, 4 bloquejats per grans pedres al gran dany de les poblacions locals. , de les seves necessitats de creuar d'un costat a l'altre de la frontera, tant al Vallespir i Alberes com a la Cerdanya. I això en contradicció amb el tractat de Schengen i mentre fa temps que s'han reobert tots els passos pirinencs (i altres) que havien estat tancats.
És que tindrà la decència de reobrir aquests passos abans de la seva partida o deixarà com a imatge la del funcionari tossut i obsessionat per l'única preocupació de la seguretat (poc encertada) que sembla ser?
En esperant que el seu successor sigui més conciliador i més atent als interessos de les poblacions locals, Unitat Catalana li desitja, segons l'expressió catalana ben nostra, "bon vent i barca nova"!

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada