dissabte, 21 de setembre del 2019

Resposta d'Unitat Catalana a l'article de L'Indépendant inventant vincles entre la màfia russa i el moviment independentista català

Després del "fitxer" de Frederique Michalak que va aparèixer a L'Indépendant del 20 de setembre, fent un enllaç entre la reivindicació de la independència de Catalunya i una anomenada ingerència dels serveis secrets russos, en el marc dels interessos de la màfia russa establerta a Espanya, Unitat Catalana protesta contra aquesta crua manipulació digna de la pitjor premsa de canal i avalen l’anàlisi publicada per JP Saqué:


Arran del vostre article, sobre la interferència russa en el “judici” a Catalunya, només puc indignar-me per la seva falta d’objectivitat en la manera d’abordar la realitat catalana.
Que la màfia russa intenti instal·lar-se a Catalunya per tots els mitjans, segons l’informe del senat dels Estats Units, hom, pot estar d’acord, però a partir d’aquí, muntar un article sencer per donar credibilitat a la tesi que el referèndum de l’1-O hauria estat manipulada per Rússia per desestabilitzar Europa és un engany pur, una novetat fals de la seva periodista, Frederique Michalak.*

Com pot un periodista polític publicar aquestes tonteries a tota la pàgina dedicada amb el consentiment de la vostra direcció? No es tracta simplement de desvirtuar el moviment independentista català i el gran impuls per la llibertat i la democràcia que es propaga a Catalunya davant les vulneracions de drets fonamentals dels catalans?

Com és que aquest periodista encara s’atreveix a parlar de la "presumpta corrupció" del PP quan cap membre electe únic d’aquest partit s’escapa d’un cas judicial a totes les províncies on governa? No sap Frédérique Michalak com a polític que Rajoy va haver de renunciar per aquest motiu? Ignora la resposta de Pablo Iglesias, el líder de Podemos, a Rajoy "ets corrupció i aquest està en els gens del teu partit"?

La senyora Michalak també parla de farmàcies russes per al referèndum, per què no parla de les barbouzes dels serveis d’intel·ligència espanyols, de la seva guerra bruta i de les seves faltes a Catalunya que han tocat els titulars, el que es diu en català "Clavegueres de Estat" (les clavegueres de l'Estat)

De veritat, creu, senyora, informar-ne de manera neutral?

Creus que es van manipular els 1,5 milions de persones que van anar a les urnes sense saber-ho? Creus que s’han manipulat persones d’Elna que portaven les urnes per votar, l’1-O? El referèndum no necessitava que s’organitzessin els russos. La convicció i la determinació d’un poble que volia votar per decidir el seu destí era suficient.

Quan milers de persones surten al carrer, any rere any, pacíficament, de totes les edats, des de qualsevol condició, sense esgotar-se, per demostrar i cridar el seu desig d’independència i la set de llibertat, creus que un Pot creure en el seu despropòsit rus? Sí, van ser "uns" 600.000, aquest any, l'11 de setembre, el dia de la Diada, com va escriure el vostre diari, una mica de derisió: una mica menys, efectivament, que en anys anteriors, però donat el context actual, amb presos polítics, exiliats, condemnes i sentències que cauran aviat i l’aplicació de l’article 155, quines són les manifestacions a Europa i fins i tot al món que han reunit tanta gent?
No sabeu que la famosa Marxa del pastor Martin Luther King a Washington, DC, el 28 d’agost de 1963, que els mitjans de comunicació han parlat tant, va reunir només 200.000 persones? Prou de bombo! Una mica de seriositat! Les teves manipulacions, senyora, són perilloses per a la democràcia.

Informeu legítimament els vostres lectors com haurien de fer sense distorsionar la veritat. Si no ho podeu fer amb tota neutralitat, com a mínim, sigueu honestos pel respecte a ells! No oblidem que som una regió vinculada a les seves arrels i passat catalans i que som especialment sensibles a les realitats dels nostres germans i germanes de l’altra banda. Més que en altres llocs, no ens deixem enganyar pels intents de manipulació i els falsificacions, d'on vinguin, no se'ns escapen.
El vostre escrit hauria d’integrar aquesta realitat geopolítica, si no es vol etiquetar com a primària anticatalanista i veure que el seu nombre de lectors disminueix a causa d’una línia política més partidista que centrada en la informació i l’exactitud dels fets.

Nota de @Cat_Nord: la periodista que propaga les fake news usa el perfil @FredMichalak a twitter

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada