dijous, 29 d’agost del 2019

Acte sobre Catalunya Sud a Perpinyà coincidint amb el Visa pour l'image

Enguany, no veurem cap imatge sobre esdeveniments a Catalunya com a part del Visa pour l'image. Des de la màxima suficiència del seu director, el director, Jean-François Leroy haurà jutjat com l’any passat, que el que passi a Catalunya no mereix que hi dediquem cap exposició i que en cap cas no n’hi hagi fotos de qualitat sobre el tema. I això, malgrat aquell setembre passat, les exposicions realitzades pel Comitè de Solidaritat de Catalunya Nord a 6 punts de Perpinyà i 155 fotografies d’un interès i qualitat innegables, a les quals cal afegir altres exposicions alternatives que han florit a Perpinyà i la Catalunya del Nord (per exemple, Visca per la llibertat*) han demostrat el contrari.
Tanmateix, una iniciativa d’alguns membres del consell d’administració de Visa evitarà aquest període durant el qual Perpinyà és el centre d’una atenció mediàtica sense iguals que s’oblida del que passa al sud de la frontera. Unitat Catalana publica a continuació l’anunci de la celebració del debat que tindrà lloc el dimarts 3 de setembre a les 15:00 al Palais des Congrès de Perpinyà.

El referèndum i la presó

Fa gairebé dos anys que nou líders polítics o associatius catalans han estat detinguts com a "preventius" per haver participat en l'organització totalment pacífica d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

Aquest intent de solució repressiva judicial d’una gran qüestió política, en una democràcia occidental membre de la Unió Europea, no sembla atraure l’atenció dels mitjans de comunicació principals ni provocar cap reacció dels governs europeus. .

El visat per a la imatge, només per la proximitat geogràfica, havia d'aportar informació a l'espera del resultat del judici de Madrid en què es requeria fins al 25 anys a la presó.

Dues periodistes catalanes, Anaïs Franquesa i Elena Jimenez, que es dediquen a la vida associativa cultural, un periodista anglès escriptor, Matthew Tree i un representant de la premsa diària regional francesa, Fabien Palem, debatran dimarts, 3 de setembre de 2019 a partir de les 15 hores. al Palau de Congressos de Perpinyà.

Unitat Catalana, per descomptat, us convida a participar-hi.

* Tuïr:«Visca per la Llibertat », exposició del 3 al 15 setembre a l’Espai Lambert Violet.15 de setembre,15h, una cerimònia de cloenda amb projecció de documental i debat Entrada gratuïta:10-12;15-18h30.Diumenges15-18h30. Tancat dilluns. Info 04 68 84 67 87

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada