dimecres, 13 d’abril del 2022

Comunicat d'Unitat Catalana sobre la 2ª volta de les presidencials franceses

 


La primera volta de les eleccions presidencials va acabar diumenge al vespre amb la classificació per a la segona volta del president Emmanuel Macron i Marine Le Pen.
🔶 Tenint en compte que cap candidat proposava clarament trencar amb el jacobinisme i engegar de manera efectiva França en el camí de la diferenciació territorial, Unitat Catalana, en presència dels seus aliats regionalistes, no havia proposat el seu suport e dels candidats presents.
Defensant una visió exclusiva i sectària de la societat, oposant-se al reconeixement de les identitats i llengües locals, l'autonomia dels territoris i la Unió Europea, Marine Le Pen va confirmar que estava a les antípodes dels nostres valors. La presa de possessió del RN a l'Ajuntament de Perpinyà ha de servir d'exemple per il·lustrar el menyspreu i la negació que aquest partit té per la nostra identitat, fent-ho tot en contra de l'ensenyament del català, la nostra bandera
🔶 El 24 d'abril cap veu catalana ha d'anar, per tant, a Marine Le Pen.
🔶 La papereta de Macron que convidem a utilitzar en segona volta per vèncer Le Pen no és absolutament un suport al president sortint i en cap cas una adhesió al seu programa ni al seu balanç.
🔶 Hem arribat a un punt que la ciutadania ja no vota per un programa sinó que es veu obligada a votar en contra d'un altre. Tot això no té res a veure amb una democràcia viva i dinàmica.
🔶 Unitat Catalana s'inscriu a la propera 2a volta com a part d'una oposició al centralisme i un reconeixement real de la nostra llengua i la nostra identitat catalana.
🔶 Unitat Catalana exigeix una reforma profunda de les institucions que permeti, especialment, a través de la revisió de la constitució, una descentralització real respectant la identitat dels territoris i una reforma del sistema electoral.
🔶 Per això Unitat Catalana estarà present a les eleccions per tal de proposar un projecte d'acord amb els nostres valors, els nostres ideals i l'interès pel nostre territori.
🔷 La primera volta de les eleccions presidencials va acabar diumenge al vespre amb la nominació per a la segona volta del president sortint Emmanuel Macron i de Marine Le Pen.
🔷 Tenint en compte que cap candidat proposa clarament trencar amb el jacobinisme actual vigent, i dur, d’una forma real i efectiva a França pel camí d’un federalisme diferenciat, Unitat Catalana, com els seus aliats regionalistes, no podia donar el seu suport incondicional a cap dels candidats presents.
🔷 En defensar una visió exclusiva i sectària de la societat, en oposar-se al reconeixement de les anomenades identitats i llengües regionals, l'autonomia dels territoris i la Unió Europea, Marine Le Pen ha confirmat que estava i està en absolut desacord amb els nostres valors. La presa de possessió de RN a l'ajuntament de Perpinyà ens ha de servir d'exemple per il·lustrar el menyspreu i la negació que aquest partit té vers la nostra catalanitat.
🔷 El 24 d'abril, cap veu catalana (nista) hauria d'anar, doncs, a Marine Le Pen.
🔷 La papereta de Macron que finalment convidem a utilitzar a la segona volta per vèncer a Le Pen no és, per tant, i en absolut, un xec en blanc pel president sortint i de cap manera un aval al seu programa o suport a la seva proposta electoral!
🔷 Hem arribat, així, a un punt en què els ciutadans ja no votem a favor d'un programa sinó que es veiem obligats a votar a la contra. Res d'això té a veure amb una democràcia clara, diligent i vibrant.
🔷 Unitat Catalana participa en aquesta 2a volta dins d'un marc d'oposició al centralisme de l'Estat i pel reconeixement real i efectiu de la nostra llengua i la nostra identitat catalana.
🔷 Unitat Catalana reclama una reforma profunda de les institucions que permeti, a més de la revisió de la constitució, una autèntica descentralització respectuosa amb la identitat dels territoris i una reforma del sistema electoral.
🔷 Evidentment, per tot això, serem presents a la tercera volta, durant les properes eleccions legislatives del proper mes de juny, i comptem amb el vostre suport. »
  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada