dimarts, 20 de juliol del 2021

Unitat Catalana signa un conveni amb Junts per Catalunya i esdevindrà la representació del partit del sud a a l’estat francès

 





Unitat Catalana va signar ahir a Banys d’Arles i Paladà un conveni de col·laboració amb Junts per Cataluny. Unitat Catalana esdevindrà ara la representació de Junts a l’estat francès. Amb aquest acord, els membres del partit que compleixin els requisits podran ser candidats a les eleccions municipals de la Catalunya del Nord.

El president de Junts i ara també eurodiputat, Carles Puigdemont, ha assistit a l’acte d’avui al matí, aprofitant entre altres coses que ja fa dies que es troba de vacances al territori nord-català. “Aquest conveni entre Junts i Unitat Catalana demostra que ens comprometem a ajudar-nos mútuament, a continuar amb més força i més valor”, ha dit. L’expresident de la Generalitat de Catalunya ha estat acompanyat d’altres cares conegudes de la política catalana, com ara el conseller Lluís Puig; el secretari d’organització de Junts, David Saldoni, o el responsable de Països Catalans i Internacional, Aleix Sarri. Per part del nord hi han intervingut la batllessa de Banys d'Arles i Paladà, Maria Costa, l'ex president del partit centrista i ex regidor de Perpinyà, Jaume Roure, i el president d'Unitat Catalana, Jaume Pol.

Amb aquest acord, el partit busca l’expansió de Junts per Catalunya a la Catalunya del Nord, però també hi ha un objectiu invers: és a dir, els membres d’Unitat Catalana també es podran presentar a les eleccions municipals i del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, però, Junts per Catalunya no pot interferir en les accions i decisions en relació amb l’estat francès sense el vistiplau del partit centrista nord-català.

“Ens hem d’ajudar entre nosaltres, perquè si no, no ho farà ningú. Només els catalans, tant se val si és del nord, com del sud, només ens tenim a nosaltres per ajudar-nos en la defensa de la llengua, la cultura i la nostra sobirania”, ha explicat Puigdemont, que va subratllar la vàlua del partit: “Som un partit amb vocació de govern, tenim una molt bona representació parlamentària, tenim una excepcional presència als nostres municipis, i tres eurodiputats. És un projecte que pot aportar moltes coses”. 

Vídeo íntegre de la signatura del conveni

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada