divendres, 16 d’octubre del 2020

El Comitè de Solidaritat Catalana es concentra a Sant Cebrià de Rosselló

Desenes de persones es van concentrar ahir al memorial del camp d'internament i van caminar al monument en homenatge al President Lluís Companys assassinat per la (in) justítica de l'estat espanyol, ara fa 80 anys on s'ha celebrat a 56ª 'hora solidària del Comitè de Solidaritat Catalana amb la lectura d'una cronologia, parlaments i cants. Així va manifestar la nostra solidaritat amb tots els presos, exiliats i els fins ara gairebé 3.000 represaliats polítics catalans. 

 "Avui fa 80 anys que el president de Catalunya Lluís Companys era afusellat al castell de Montjuïc de Barcelona l’endemà de ser condemnat a mort per un tribunal militar espanyol. Tenia 58 anys, va morir cridant "Per Catalunya!" Els Governs francès l’any 1990 i l’ alemany el 1995 van demanar formalment disculpes per la seua participació a aquest assassinat, el govern espanyol encara no ha assumit la seua responsabilitat política"

El Comitè  va agrair la Xarxa Cebrianenca, el Col·lectiu Joves del Rosselló i la representant de la municipalitat de Sant Cebrià per la col·laboració en l'acte.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada