dimecres, 17 de juny del 2020

L'Oficina per la Llengua Catalana de Catalunya Nord llança la seva plataforma digital

L'OPLC llança la seva plataforma digital. Des de fa decennis, molts actors dels Pirineus-Orientals, institucions, elegits, associacions, ciutadans porten a terme accions destinades a la promoció i al desenvolupament de la llengua catalana.
Els seus sis membres fundadors son l'Estat, la Regió Occitània Pirineus-Mediterrània, el Departament dels Pirineus-Orientals, la Vila de Perpinyà, el Sindicat Intercomunal per a la Promoció de les Llengües Occitàna i Catalana (SIOCCAT) i la Universitat de Perpinyà Via Domitia, amb el Consell científic i el Col·legi associatiu.
La creació de l’Oficina Pública de la Llengua Catalana permet de reunir el conjunt dels actors públics i privats al servei de l’ensenyament, del desenvolupament i de l’ús regular de la llengua catalana. Estat, col·lectivitats, científics i associacions han triat de reagrupar-se i de gestionar aquest primer dispositiu al servei de la política lingüística.
Nombrosos organismes, sovint associatius, que treballen sobre aquesta qüestió han acompanyat i dinamitzat de manera clara i diversa el desenvolupament de la llengua catalana. Són aquests compromisos ja ben arrelats en el panorama cultural i educatiu, que els poders públics volen recolzar millor mitjançant mesures d’impulsió, de coordinació, d’observació o de labelització, etc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada