dissabte, 29 de febrer del 2020

Catalunya Nord es bolca amb Puigdemont, Comín i Ponsatí en el seu retorn de l'exili

Des de la seva arribada a terres catalanes els tres eurodiputats han estat aclamats per la població nord catalana. Ben bé des de la seva entrada per Salses on van aturar-se a la Porta dels Països Catalans. A l'Estadi Aimé Giral, de l'USAP, el divendres 28 amb un homenatge al President col·locant el seu nom a la galeria d'honor, la seva volta després del partit i un homenatge sentit de l'afició. A la recepció oficial, a l'Ajuntament de la Fidelíssima Vila amb el batlle Jean Marc Pujol que va oferir totes les facilitats, i més, a la delegació tornada de l'exili. Pels carrers de Perpinyà on van ser aclamats per la població. I a la recepció oficial del govern departamental encapçalat per la pròpia Hermeline Malherbe.





Però l'acte més multitudinari, que ha merescut dues portades a L'Indépendant i un seguiment massiu dels mitjans nacionals catalans i els estatals francesos ha estat al Parc de les Exposicions on 110.000 persones segons la gendarmeria i 200.000 segons el Consell per la República de Catalunya Nord han escoltat la veu de les persones represaliades, preses o exiliades, dels CDR empresonats durant mesos, de Tamara i Adrià Carrasco, i dels flamants eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Un centenar d'autocars no han pogut arribar a l'acte pels controls de la policia francesa a les Alberes. Ells, els de les fronteres imposades, de les llengües que són murs, de les urnes perseguides. Ells, els imperialistes derrotats. Una vegada més no se n'han sortit. Uns 600 autocars sí han arribat i han acollit els exiliats.

Les frases:
Toni Comín: "Si de debò volem ser lliures hem d'assumir el preu de la nostra llibertat. La independència no es guanyarà només a les urnes. Haurem de fer més coses, sempre des de la lluita democràtica i pacífica. Caldrà més accions, compromisos i sacrificis”.

Carles Puigdemont: "Ens hem de preparar coordinant les nostres accions, ens hem de coordinar millor, organitzant-nos arreu del territori, amb una xarxa territorial que controli el territori; ens hem de preparar combatent la repressió de l'Estat a partir de la xarxa entorn al Consell per la República, rebutjant el règim monàrquic nascut del franquisme i rebutjant els negocis abusius d'aquest estat repressor"

Clara Ponsatí: "No ens faran lliures les renúncies. “No ens faran lliures les pors ni les promeses de diàleg dels qui mai compleixen cap promesa. No som a l'exili pel que diuen que vam fer, sinó perquè som independentistes. Mentre hi hagi independentistes hi haurà repressió. Per això és una enganyifa contraposar diàleg i independència. No hi tindrem mai lloc si no deixem de ser catalans".

Joan Lluís Lluís, vicepresident de la delegació nord-catalana del Consell de la República: "Sabeu quan va néixer aquesta solidaritat entre catalans del nord i del sud? Va néixer el dia que espanyols i francesos ens van posar una frontera pel mig”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada