Unitat Catalana denuncia l’abandó de l’apel·lació Catalunya Nord pel director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i en demana el seu acomiadament.
En una compareixença aquest dijous passat al Parlament de Catalunya el Director General de la Casa de la Generalitat a Perpinyà Christopher Person ha declarat que no es pot fer servir el terme Catalunya Nord des de la delegació a Perpinyà. També va declarar que ara endavant els actes es farien en francès. La Casa de la Generalitat a la capital rossellonesa va ser creada l'any 2003 gràcies a l'impuls del elegits d'Unitat Catalana a l'ajuntament de Perpinyà amb al capdavant el tinent Jaume Roure, juntament amb la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta delegació era i és potenciar la llengua i la cultura catalanes i fomentar les relacions transfrontereres. Per aquest motiu aquesta delegació fora del territori administratiu de la Comunitat Autònoma de Catalunya s'ha creat en un espai territorial que forma part de l'àmbit cultural, històric i nacional de Catalunya. Emprar la denominació Catalunya Nord és coherent amb la raó de ser de la mateixa delegació. Els residents de la Catalunya del Nord, vinguin d'on vinguin mai han estat incòmodes amb l’adjectiu català, les empreses, els clubs esportius i la gent mateixa s’autoanomenen : catalans. Les institucions locals utilitzen el terme freqüentment en qualsevol àmbit. Negar aquesta realitat no és en cap cas una neutralitat sinó una dependència i submissió a altres ideals no compatibles amb la raó de ser de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, és posicionar-se sobre el mateix lèxic que l'actual batlle de Perpinyà. Per aquests motius Unitat Catalana demana la rectificació i el reemplaçament del Senyor Christopher Person.
Lors d’une audition ce jeudi dernier au Parlement de Catalogne, le Directeur général de la Maison de la Generalitat à Perpignan, Christopher Person, a déclaré qu’il n’était pas possible d’utiliser le terme « Catalogne Nord » par la délégation de la Generalitat à Perpignan. Il a également déclaré que les actes organisés par celle-ci se feraient désormais en français. La Casa de la Generalitat dans la capitale roussillonnaise a été créée en 2003 grâce à l’impulsion des élus d’Unitat Catalana à la mairie de Perpignan avec à sa tête l'Adjoint au maire, Jaume Roure, en coordination avec la Generalitat de Catalunya. L’objectif de cette délégation était et est de promouvoir la langue et la culture catalanes et d’encourager les relations transfrontalières. Pour cette raison, cette délégation en dehors du territoire administratif de la Communauté autonome de Catalogne a été créée dans un espace territorial qui fait partie du domaine culturel, historique et national de la Catalogne. Utiliser la dénomination Catalunya Nord est cohérent avec la raison d’être de la même délégation. Les résidents de la Catalogne du Nord, d’où qu’ils viennent, n’ont jamais été mal à l’aise avec l’adjectif catalan, les entreprises, les clubs sportifs et les gens eux-mêmes s'appellent catalans. Les institutions locales utilisent souvent le terme dans n'importe quel domaine. Nier cette réalité n’est en aucun cas une position de neutralité, mais une dépendance et une soumission à d’autres idéaux non compatibles avec la raison d’être de la Casa de la Generalitat à Perpignan, c’est se positionner sur le même lexique que le maire actuel de Perpignan. Pour ces raisons, Unitat Catalana demande la rectification des déclarations de M. Christopher Person et son remplacement.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada